ایزو ۲۲۰۰۰ (استاندارد ایزو سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی)
فهرست مطالب
- ایزو ۲۲۰۰۰ چیست؟
- هزینه اخذ ایزو ۲۲۰۰۰
- لزوم دریافت گواهینامه استاندارد ISO 22000
- علت موفقیت و توجه به استاندارد ISO 22000
- هدف از اجرای استاندارد ایزو ۲۲۰۰۰
- کاربرد استاندارد ایزو ۲۲۰۰۰
- ایزو ۲۲۰۰۰ در موارد زیر به شما کمک میکند
- چرا از ISO 22000 استفاده می کنیم؟
- عناصر اصلی ایزو ۲۲۰۰۰ چیست؟
- تفاوت بین HACCP و ایزو ۲۲۰۰۰ چیست؟
- اصول ایزو ۲۲۰۰۰
- مزایای دریافت گواهینامه
- چرخه عمر ایزو ۲۲۰۰۰
- جمعبندی
- سوالهای متداول
- اخذ گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ از ایزوسیستم
ایزو ۲۲۰۰۰ چیست؟
ایزو ۲۲۰۰۰ یک استاندارد بینالمللی برای سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی است. این استاندارد برای تمام سازمانهایی که در زنجیره تولید و توزیع مواد غذایی فعالیت میکنند، از تولیدکنندگان مواد اولیه تا رستورانها و فروشگاههای مواد غذایی، کاربرد دارد. هدف اصلی ISO 22000 اطمینان از ایمنی مواد غذایی در تمام مراحل زنجیره تأمین است.
هزینه اخذ ایزو ۲۲۰۰۰
هزینه صدور گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ از مراکز معتبر، بسته به کیفیت و اعتبار مراجع صدور، از ۲,۷۰۰,۰۰۰ تا ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان متغیر است. البته اعلام قیمت گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ بدون بررسی کامل یک شرکت یا سازمان کار سختی است. چون حجم فرایندها، ارتباطات بین فرایندها، تعداد پرسنل و واحدها، بخشهای طراحی و تولید محصول و … همگی عواملی هستند که در قیمت صدور گواهینامه تاثیر دارند.
لزوم دریافت گواهینامه استاندارد ISO 22000
علت موفقیت و توجه به استاندارد ISO 22000
هدف از اجرای استاندارد ایزو ۲۲۰۰۰
کاربرد استاندارد ایزو ۲۲۰۰۰
ایزو ۲۲۰۰۰ در موارد زیر به شما کمک میکند
- ایمنی مواد غذایی
- زنجیره ی غذایی
- کنترل خطر زنجیره تامین
- استراتژی تجارت مواد غذایی
چرا از ISO 22000 استفاده می کنیم؟
راهاندازی سیستم مدیریت کیفیت ایمنی مواد غذایی منجر به اطمینان از ایمنی محصولات و خدمات میشود. مانند هر استاندارد بین المللی، ISO 22000 بر صرفه جویی در وقت موثر است. با اخذ گواهی ایزو ۲۲۰۰۰، شما از یک روش شناخته شده و جهانی استفاده می کنید که باعث می شود تا خطرات شناسایی شوند و اقدامات مربوطه برای کاهش خطرات انجام شود و همچنین برای کنترل این خطرات در هنگام وقوع، ارتباط موثری با آنها ایجاد شود.
عناصر اصلی ایزو ۲۲۰۰۰ چیست؟
برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی در طول زنجیره غذایی، iso 22000 عناصر کلیدی زیر را ترکیب میکند:
- ارتباطات تعاملی
- مدیریت سیستم
- برنامههای پیشنیاز
- اصول تجزیهوتحلیل خطر و نقطه کنترل بحرانی (HACCP)
تفاوت بین HACCP و ایزو ۲۲۰۰۰ چیست؟
تفاوت بین ایزو ۲۲۰۰۰ و HACCP در این است که HACCP مخفف Hazard Analysis and Critical Control Point System است و یک سیستم ایمنی مواد غذایی است که از به خطر افتادن ایمنی مواد غذایی جلوگیری میکند.
ایزو ۲۲۰۰۰ یک استاندارد بینالمللی بر اساس استانداردهای ISO است و برای تضمین ایمنی زنجیره غذایی جهانی ایجاد شده است.
اصول ایزو ۲۲۰۰۰
این استاندارد اصول دیگری را نیز پوشش میدهد که بخشی از استانداردهای سیستم مدیریت ISO است. این اصول عبارتند از:
- تمرکز بر مشتری
- رهبری
- مشارکت مردم
- رویکرد فرایندی
- بهبود مستمر
- تصمیمگیری مبتنی بر شواهد
- مدیریت روابط
مزایای دریافت گواهینامه
استاندارد ایزو ۲۲۰۰۰ سازمان شما را قادر میسازد:
- یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را در چارچوبی کاملاً تعریف شده و واضح بسازید و اجرا کنید که مطابق با نیازها و انتظارات کسبوکار شما منعطف باشد.
- درک کنید که خطرات واقعی برای مصرفکنندگان و شرکت شما چیست.
- ابزاری برای بهبود نظارت و اندازهگیری عملکرد ایمنی مواد غذایی به طور موثر فراهم کنید.
صدور گواهینامه استاندارد ابزار مؤثری برای ارتباط شرکت شما با ذینفعان و سایر اشخاص ذینفع است. این یک عنصر مهم در نشاندادن تعهد ایمنی مواد غذایی تحت حاکمیت شرکتی، مسئولیت شرکتی و الزامات گزارش مالی است.
چرخه عمر ایزو ۲۲۰۰۰
این سند توسط کمیته فنی ISO/TC 34 (محصولات غذایی) و کمیته فرعی SC 17 (سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی) تهیه شده است.
این ورژن جایگزین نسخه اول (ISO ۲۲۰۰۰:۲۰۰۵) شد که از نظر فنی با اتخاذ یک دنباله بند اصلاحشده بازبینی شده است. همچنین دارای تصحیح فنی ISO 22000:2005/Cor.1:2006 است.
جمعبندی
ایزو ۲۲۰۰۰ یک ابزار قدرتمند برای مدیریت ایمنی مواد غذایی است که به سازمانها کمک میکند تا محصولات غذایی ایمنتری تولید کنند، اعتماد مشتریان را جلب کنند و با قوانین و مقررات ایمنی مواد غذایی انطباق داشته باشند. این استاندارد با بهبود مستمر فرآیندها و کاهش ریسکهای مرتبط با ایمنی مواد غذایی، به ارتقای کیفیت و ایمنی در صنعت غذا کمک میکند.
سوالهای متداول
هر سازمانی که در زنجیره تولید و توزیع مواد غذایی فعالیت میکند، از جمله تولیدکنندگان مواد اولیه، کارخانههای فرآوری مواد غذایی، شرکتهای حمل و نقل، انبارها، رستورانها و فروشگاههای مواد غذایی میتوانند این استاندارد را پیادهسازی کنند.
ISO 22000 شامل اصول HACCP است، اما گسترهتر از آن. این استاندارد علاوه بر HACCP، الزامات سیستم مدیریت کیفیت، ارتباطات درون و برون سازمانی، و مدیریت سیستم را نیز در بر میگیرد.
مزایای اصلی شامل افزایش ایمنی مواد غذایی، بهبود اعتماد مشتریان، انطباق با قوانین و مقررات، بهبود کارایی فرآیندها، و افزایش قابلیت رقابت در بازار جهانی است.
بله، ایزو ۲۲۰۰۰ با سایر استانداردهای سیستم مدیریت مانند ایزو ۹۰۰۱ (مدیریت کیفیت) و ایزو ۱۴۰۰۱ (مدیریت محیط زیست) سازگار است و میتواند به راحتی با آنها ادغام شود.
اخذ گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ از ایزوسیستم
ایزوسیستم با همکاری برترین مراجع صدور (CB)، انواع گواهینامههای بینالمللی ایزو (ISO) را برای سازمانها و سایر مراکز تجاری و غیرتجاری صادر میکند. شرکت دانش بنیان خانه مدیران، ایزوسیستم را بهعنوان برند تجاری خود ثبت کرده و از سال ۱۳۸۵ در حوزه ارائه خدمات مشاور مدیریت و صدور گوهینامههای بینالمللی ایزو فعالیت میکند.
برای اخذ ایزو از طریق صفحه دریافت ایزو درخواست خود را به صورت سریع ثبت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق شمارههای ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ با ما در تماس باشید یا از طریق تکمیل فرم اخذ ایزو کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.
نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید...
۰۲۳-۳۳۴۴۴۸۱۴ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.
هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!