ایزو 10668 یک استاندارد بینالمللی است که به ارزیابی مالی برندها میپردازد. این استاندارد چارچوبی را برای تعیین ارزش پولی یک برند ارائه میدهد و روشهای مختلفی را برای محاسبه این ارزش معرفی میکند و به شرکتها کمک میکند تا تصمیمات استراتژیک بهتری در مورد مدیریت و سرمایهگذاری در برندهای خود اتخاذ کنند.
گواهینامه FSSC 22000 یک استاندارد بینالمللی در زمینه ایمنی مواد غذایی است. این گواهینامه برای شرکتهایی که در تولید، فرآوری یا بستهبندی مواد غذایی فعالیت میکنند، طراحی شده است. FSSC 22000 ترکیبی از استاندارد ISO 22000 (که مربوط به سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی است) و برنامههای پیشنیازی خاص صنعت غذا است. هدف اصلی آن، اطمینان از ایمنی و کیفیت محصولات غذایی در تمام مراحل زنجیره تولید است.
ایزو ۴۵۰۰۱ یا سیستم مدیریت سلامت و ایمنی شغلی به شما کمک میکند تا مهمترین دارایی سازمان یعنی نیروی انسانی خود را حفظ کنید و به پیشرفت و برتری در کسبوکار خود برسید. این استاندارد برای سیستمهای مدیریت ایمنی و بهداشت حرفهای (OH & S) است که در مارس ۲۰۱۸ منتشر شده است. هدف از اخذ ایزو ۴۵۰۰۱ کاهش آسیب های شغلی و بیماریها است. در این مقاله با اهمیت این استاندارد برای کسبوکارهای مختلف و نحوه اخذ آن بیشتر آشنا میشویم.
ایزو 45001 استاندارد ایزو برای سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای (OH & S) است که در مارس 2018 منتشر شده است. هدف از ایزو 45001 کاهش آسیب های شغلی و بیماری ها است.
استاندارد haccp (سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی) یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی است که برای شناسایی، ارزیابی و کنترل خطرات بالقوه در فرآیند تولید مواد غذایی طراحی شده است. این سیستم به تولیدکنندگان مواد غذایی کمک میکند تا محصولات ایمن و با کیفیت تولید کنند و از بروز مشکلات بهداشتی جلوگیری نمایند.
گواهینامه حلال یک تأییدیه رسمی است که نشان میدهد یک محصول یا خدمت مطابق با قوانین اسلامی تولید یا ارائه شده است. این گواهینامه عمدتاً برای مواد غذایی، نوشیدنیها، محصولات آرایشی و بهداشتی، و داروها صادر میشود. وقتی یک محصول گواهی halal دارد، یعنی در تهیه آن از مواد حرام مانند گوشت خوک یا الکل استفاده نشده و روش تولید آن نیز مطابق با اصول اسلامی بوده است.در چند سال اخیر این علامت تجاری غذایی بصورت یک علامت جهانی از طرف کشورهای اسلامی در دنیا معرفی شدهاست بهطوریکه در کشورهای غیر اسلامی نیز از استقبال خوبی برخوردار شده است.
استاندارد ایزو 22000 بر مبنای استانداردهای ISO 9001 و HACCP نگاشته شده است ولی بکارگیری و همگون سازی کلیه استانداردهای مرتبط با صنایع غذایی موجب توجه ویژه به این استاندارد جهانی گردیده است.
برای نگارش استاندارد بین المللی ایزو 22000 زمان زیادی صرف گردیده است لذا این استاندارد تمامی مراحل مرتبط با صنعت خوراک را از مزرعه تا میز غذا را شامل می گردد و شامل تمامی نسخه های پیشین و استاندارد های قبلی مرتبط با صنایع غذایی می باشد. لذا می توان گفت کامل ترین و جامع ترین استاندارد ایزو که به شرکت های مرتبط با صنایع غذایی توصیه می گردد برای اخذ آن اقدام کنند، استاندارد ایزو 22000 ( استاندارد مدیریت ایمنی مواد غذایی ) می باشد.
ایزو 10002 یک استاندارد بینالمللی است که به راهنمایی سازمانها در مدیریت مؤثر شکایات مشتریان میپردازد. این استاندارد به سازمانها کمک میکند تا فرآیندی ساختارمند و شفاف برای دریافت، ثبت، پیگیری و حل شکایات مشتریان ایجاد کنند.
ایزو 10004 یک ابزار ارزشمند برای سازمانهایی است که به دنبال بهبود رضایت مشتریان خود هستند. این استاندارد با ارائه چارچوبی برای سنجش، تحلیل و افزایش رضایت مشتری، به شرکتها کمک میکند تا ارتباط بهتری با مشتریان خود برقرار کرده و خدمات و محصولات خود را بهبود بخشند.
سیستم مدیریت یکپارچه IMS شامل سه استاندارد سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001 ، سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای OHSAS 18001 و سیستم مدیریت محیط زیست ISO 14001 می باشد.سیستم مدیریت یکپارچه یعنی اینکه چند سیستم مدیریت در یک سازمان را کنارهم بگذاریم و با هم کنترل و مدیریت کنیم.در سیستم مدیریت یکپارچه IMS استاندارد ایزو 9001 پذیرش یک دیدگاه فرایندی رادرهنگام ایجاد، بکارگیری و بهبود اثربخشی نظام مدیریت کیفیت به منظور افزایش رضایت مشتری از طریق برآورده کردن خواسته های مشتری ترغیب می نماید. در استاندارد ایزو 14001 استاندارد مدیریت زیست محیطی به این منظور تهیه شده اند که عناصر یک نظام مدیریت، محیطی کارا را برای سازمان فراهم نمایند تا بتوانند با سایر الزمات مدیریت، یکپارچه شوند و سازمان ها را در دستیابی به اهداف زیست محیطی و اقتصادی یاری نمایند و در استاندارد OHSAS 18001 ایجاد نظام مدیریت ایمنی وبهداشت حرفه ای به منظور حذف یا به حداقل رساندن ریسک های ایمنی و بهداشت حرفه ای برای کارکنان و سایر طرف های ذینفع که ممکن است در معرض این ریسک ها قرار گیرند.
استاندارد OHSAS 18001 یک استاندارد بینالمللی برای مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی بود که به سازمانها کمک میکرد تا خطرات محیط کار را کاهش دهند و سلامت کارکنان را بهبود بخشند. اما باید توجه داشت که این استاندارد در سال 2018 با استاندارد جدیدتر ISO 45001 جایگزین شد، که اهداف مشابهی را دنبال میکند، اما با ساختار یکپارچهتر و تمرکز بیشتر بر رهبری و مشارکت کارکنان.استاندارد 18001 توسط سازمان بین المللی ایزو تدوین نشده است و به همین سبب نباید از عبارت ایزو در کنار آن استفاده کرد، این استاندارد را OHSAS 18001 می نامند (مخفف Occupational Health and safety Assessment series به معنی سری ارزیابی ایمنی و بهداشت حرفه ای).
ایزو 14001 (گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۱) استانداری است که با راهنماییها و دستورالعملهای خود به سازمانها کمک میکند تا به محیط زیست توجهی ویژه داشته و از آسیب به آن جلوگیری کنند. جهت اخذ ایزو ۱۴۰۰۱ ایزوسیستم آماده ارائه خدمات به شرکت ها و سازمان ها می باشد. آشنایی با الزامات ایزو ۱۴۰۰۱ برای پیادهسازی موثر این استاندارد ضروری است.
ایزو 9001 استانداردی جامع و عمومی برای تمامی شرکت ها ، سازمان ها و مراکزی است که به موضوع کیفیت توجه دارند. شرکت ها و مراکزی که موفق به اخذ گواهینامه استاندارد ISO 9001 می گردند به مشتریان خود اعلام می دارند که یک سیستم مدیریت کیفیت موثر در آن شرکت فعال است.
استاندارد ISO 9001 بدین منظور تدوین شده است تا سازمان ها را از هر نوع و در هر اندازه ای که باشند در استقرار و اجرای مؤثر سیستم مدیریت کیفیت یاری دهند.